Het antwoord is simpel: ja! Tuurlijk is er nog een toekomst voor plastic! Als je al even de tijd hebt kunnen nemen om een aantal van onze blogartikels te lezen, dan hebben we je al voldoende kunnen overtuigen. Aan diegene die nog niet bekend zijn met Plastic Moov of die nog geen blogs hebben gelezen, leggen we uit waarom plastic waardevol is en ook deel zal uitmaken van jouw en mijn toekomst.

Plastic draagt bij aan de technologische evolutie

Single-use plastics vanaf 2021 verboden

OK, dat dan wel. Vanuit Europa wil men een verbod op wegwerpplastic. Dat zat er al een tijdje aan te komen. Vanaf 2021 is dat verbod ook effectief een feit. Het gaat dan vooral over de zakjes die al een tijdje uit de winkels zijn verbannen en over bestek, bekertjes, … uit plastic. Maar zijn de alternatieven beter?

Technologische revolutie en evolutie mede dankzij plastic

Aan het einde van de 19de eeuw onthulde de Belgische chemicus Leo Baekelandt het materiaal bakeliet. Het was het eerste synthetische plastic ooit aan de wereld voorgesteld. Meer dan honderd jaar later zijn er eindeloos veel soorten kunststof, die doorheen de 20ste eeuw mee verantwoordelijk zijn geweest voor de technologische revolutie en evolutie. We zouden zonder plastic of kunststof niet staan waar we vandaag staan. Denk bijvoorbeeld aan 3D-printen of alle gadgets en elektronische toestellen die je in huis hebt. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden.