Spring naar de inhoud

Dit is PlastIQ MOOV

Initiatief van PlastIQ

PlastIQ Moov is een zijproject van PlastIQ, de opleidingsorganisatie van de kunststofverwerkende nijverheid. Het initiatief werd in het leven geroepen om kinderen, jongeren en het algemene publiek beter te informeren over kunststoffen. Door genuanceerde informatie te delen wil PlastIQ Moov mensen doen beseffen dat plastics veel meer zijn dan wat men doet uitschijnen.

Meer weten over PlastIQ

PlastIQ Moov voor
kinderen en jongeren

PlastIQ Moov richt zijn pijlen voornamelijk op jongeren.

Het project voorziet in verschillende opleidingstools en lessenpakketten die leerkrachten helpen bij de beeldvorming van kinderen en jongeren over kunststoffen. Bestel het lesmateriaal, boek een workshop in het Circular Materials Center of laat ze op een speelse wijze de voordelen van kunststoffen ontdekken. Roep de hulp in van onze twee helden Patje PlastIQ & Retro Rick. Zij vertellen in enkele grappige educatieve filmpjes hoe belangrijk kunststoffen zijn in het dagelijkse leven.

Educatieve filmpjes

PlastIQ Moov voor
werkzoekenden

Er is een toekomst in de kunststoffen voor iedereen.

De industrie groeit, wat maakt dat onze bedrijven voortdurend op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Geen diploma of technische bagage, maar wel op zoek naar werkzekerheid en een goed betaalde job? Ontdek onze trajecten en gratis opleidingen.

Opleidingen

Plastiq Moov
‘On the move’

PlastIQ Moov is de opvolger van Plastic LAB, een mobiel recyclagelabo dat al jaren heel Vlaanderen rondtoert en halthoudt bij campussen, scholen, op stadspleinen en nabij de kerktoren. Voornaamste missie? Het verruimen van de blik van kinderen, studenten, bedrijven en het algemene publiek op het grotere verhaal dat plastic is. Ontdek verschillende technieken om plastic te recycleren of kom te weten of een job in de kunststoffensector iets voor jou is. Volg ons op Facebook en vind de truck bij jou in de buurt. Spot je onze trailer? Spring gerust even binnen.

Ontdek de truck

Het PlastIQ MOOV team

Vincent Mispelaere

Directeur

Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel

Plastikos betekent in het Grieks letterlijk groeien of vormgeven. Dat maakt van kunststoffen een wonderbaarlijk materiaal dat veel meer in zijn mars heeft dan veel mensen denken. Door het flexibele karakter van het materiaal zijn kunststoffen enorm veelzijdig en voorzien ze meer dan andere substanties in onze hedendaagse behoeften.

Ulla
Bruggeman

Management assistant
ulla.bruggeman@plastiq.be

Ulla Bruggeman

Management assistant

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Ik kan niet zonder kunststoffen, letterlijk. Kunststoffen laten mij genieten van de wereld rondom mij. Geen lenzen, zonder kunststof. Maar het is meer dan dat. Vrijwel alles waar ik van geniet, heeft een link met kunststoffen: van sportbenodigdheden tot de verpakkingen die mijn eten vers houden.

Els
Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt
els.dekleermaeker@plastiq.be

Els Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt

E. Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststof is een baanbrekend product, nog steeds: van de eerste kunststofsoort bakeliet tot de kunststoffen die gebruikt worden om hoogtechnologische medische apparatuur mee te ontwikkelen. Kunststof maakt je leergierig en doet je zin krijgen in experimenteren.

Sofie
Kerkhof

Educatief medewerker
sofie.kerkhof@plastiq.be

Sofie Kerkhof

Educatief medewerker

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststoffen laten mij als fervent boekenwurm nog meer literatuur verslinden dan ik vroeger al deed. Ik neem mijn mobiele bibliotheek ook gewoon overal mee. OK, de geur van inkt heeft ook wel iets, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van mijn kleine e-reader.

Pieter
Remmerie

Job coach/instructeur
pieter.remmerie@plastiq.be

Pieter Remmerie

Job coach/instructeur

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

De kunststofwereld is er een vol mogelijkheden en wonderbaarlijke innovaties. Ondanks het soms kwalijke imago hoeven ze niet milieubelastend te zijn. Zolang we ze op een doordachte manier produceren, gebruiken en recycleren, is er geen vuiltje aan de lucht.

Francis
Saelens

Technisch adviseur/instructeur
francis.saelens@plastiq.be

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur

Circular Materials Center
E. Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het materiaal is rechtstreeks en onrechtstreeks verbonden met alles wat ik leuk vind in het leven. Het maakt me open minded en zorgt er ook voor dat ik in goede gezondheid blijf.

Aaron
Demortier

Job coach West- en Oost-Vlaanderen
aaron.demortier@plastiq.be

Aaron Demortier

Job coach West- en Oost-Vlaanderen

Een tripje naar Mars, een roadtrip door de States of even facetimen met je beste vriend of vriendin? Zonder kunststoffen leefden we nog in de spreekwoordelijke middeleeuwen. We zijn allemaal verbonden met elkaar en één van de katalysatoren is kunststof. Want zowel in je telefoon, je gps, in satellieten en raketten zitten kunststoffen.

Contact

Vul het contactformulier in.

PlastIQ Moov helpt graag de blik van jouw studenten en leerlingen verbreden, maar ook die van de werkzoekenden en werknemers. Wil je een beroep doen op onze expertise of ben je op zoek naar correcte informatie over het onderwerp? Meer weten over ons educatief materiaal? Stel je vraag, wij formuleren binnen de kortste keren een antwoord op maat.

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info