Spring naar de inhoud

Download educatief materiaal

Over de ‘plasticsoep’ heb je het waarschijnlijk wel al gehad met je leerlingen, maar wat met de keerzijde van de medaille? Laat jouw leerlingen op basis van correcte informatie zelf oordelen over de zin of onzin van plastic. Geef je leerlingen een bredere kijk op het plasticdebat en laat ze zelf tot de nodige conclusies komen.

Didactisch materiaal

Op deze pagina verzamelen we didactisch materiaal. Voel je vrij om een van onderstaande bestanden te downloaden en te gebruiken in jouw lessen!

01

Leerlingenbundel

Deze cursus biedt een grondige (eerste) kennismaking met kunststoffen. Na het lezen van het lesmateriaal hebben je leerlingen een goed beeld van wat kunststoffen zijn en kunnen ze veel beter een oordeel vellen over de materie.
02

DIY-gids

In onze doe-het-zelfgids leren jongeren hoe je afval omtovert in een nieuw bruikbaar product. We leggen stapsgewijs uit hoe je een kleurrijke schuurspons maakt van sinaasappelnetjes en maken een herbruikbare tas volgens eigen ontwerp.
03

STEM-challenge

Maak samen met je leerlingen een Porsche van gebruikte yoghurtpotjes, cd-doosjes, oud speelgoed en andere afvalstoffen. Wij leveren het materiaal en de onderdelen en voorzien je van een gedetailleerde handleiding om tot het beste resultaat
te komen.

Educatieve filmpjes

Patje Plastic en Retro Rick vertellen je meer over de rol die plastics en kunststoffen spelen in jullie dagelijkse leven. Hoe groot die rol is, ontdek je in het filmpje.

Ontdek nog leuke manieren om plastic te recycleren >

Meet Professor Plastiq

“Plastics zijn waardevol, daarom moeten we er met zijn allen verstandig mee omspringen. Plastic uit de natuur en de oceanen houden is onze eigen verantwoordelijkheid.”

01
De komkommer: Een komkommer in plastic bewaart veel langer. Geen voedselverspilling dus, en ook geen rotte komkommers in je koelkast.
Ontdek het nut van verpakkingen uit plastic
02
De hartklep: Als een van je hartkleppen niet meer werkt, dan kan je in een levensbedreigende situatie terechtkomen. Een hartklep, deels uit kunststof, kan je leven redden.
Ontdek de meerwaarde van plastics in de medische wereld
03
De technologische snufjes: Een smartphone, je spelconsole of andere gadgets: vrijwel geen enkel snufje kan zonder kunststof gemaakt worden. Weg kunststof, weg smartphone.
Ontdek waarom we sneller evolueren mede dankzij plastics
04
De beschermkledij: Een helm, een masker, knie-, scheen- en polsbeschermers: zonder kunststof zijn de gevolgen van een ongeval of een besmetting niet te onderschatten.
Ontdek hoe plastic ons veilig houdt
05
De gerecycleerde bloempotjes: Plastic is waardevol. Door het materiaal een tweede, derde, zelfs vierde leven te schenken is het niet langer een wegwerpproduct.
Ontdek hoe plasticafval terug tot leven wordt gewekt

Op de hoogte blijven van nieuw lesmateriaal?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Contact

Vul het contactformulier in.

PlastIQ Moov helpt graag de blik van jouw studenten en leerlingen verbreden, maar ook die van de werkzoekenden en werknemers. Wil je een beroep doen op onze expertise of ben je op zoek naar correcte informatie over het onderwerp? Meer weten over ons educatief materiaal? Stel je vraag, wij formuleren binnen de kortste keren een antwoord op maat.

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info